Datum in dienst op salarisspecificatie
Vanaf nu is er meer flexibiliteit in het vermelden van de datum in dienst op de salarisspecificatie.
Het komt binnen Polaris regelmatig voor dat een dienstverband wordt gevolgd door een opvolgend dienstverband. Dit bijvoorbeeld door het wijzigen van CAO of het wijzigen van uurloner naar vast of andersom. In dat geval volgt er een nieuw dienstverband binnen dezelfde stamgegevens. De startdatum van het nieuwe dienstverband is dan geen correcte representatie meer van de in dienst datum, terwijl de startdatum van de stamgegeven dit wel is.
Het gebruik van deze data is nu instelbaar gemaakt. Om de startdatum van de stamgegevens als datum in dienst op de salarisspecificatie te gebruiken, kan onderstaande instelling op “Nee” worden gezet. (Systeem -> Rapportage -> Salarisspecificatie)
Standaard staat deze instelling op “Ja” en dat komt overeen met de situatie zoals deze tot nu toe was.
Daarnaast is er nog een extra optie gemaakt waarmee, op individueel niveau, de jubileumdatum als datum in dienst kan worden gebruikt. Dit kan gebruikt worden wanneer er wel nieuwe stamgegevens zijn aangemaakt, terwijl toch het eerste dienstverband als de in dienst datum wordt gezien.
(Personeel -> Stamgegevens -> Algemeen)
Werkgeversverklaring
De werkgeversverklaring is ook aangepast op de hiervoor genoemde constructie zodat de datum in dienst overeenkomt met die op de salarisspecificatie.
Salarisspecificatie transitievergoeding
Het was sinds enige tijd niet meer mogelijk om salarisspecificaties van transitievergoedingen individueel op te vragen via het rapport “Salarisspecificaties per medewerker”. Dit is hersteld.
Verwerking terugdraaien
Bij het terugdraaien van een verwerking duurde het soms lang voordat de taak werd geladen. Hierin is een verbetering aangebracht waardoor de taak veel sneller in beeld komt.
Verlofopnames
Wanneer een verlofrecht is afgesloten dan zijn de bijbehorende opnames niet meer zichtbaar onder Personeel -> Verlof -> Opname. Hier is een uitzondering op en dat is wanneer het recht het huidige jaar betreft. Bij clustering komt het steeds vaker voor dat een recht van het lopende jaar al wordt afgesloten omdat het betreffende potje op is. In dat geval zijn de opnames nog wel te raadplegen maar worden ze vanaf nu weergegeven als alleen-lezen. In dat geval verschijnt onderstaande melding.
Klokmogelijkheid via App
Onder Organisatie -> Ureninvoer in worden gesteld dat een medewerker via de App mag klokken. Voor sommige situaties blijkt het wenselijk dat bepaalde medewerkers in een administratie wel te kunnen klokken en andere medewerkers niet. Daarvoor is een nieuwe instelling gemaakt in de Novarol.
Door deze instelling in te schakelen is het voor medewerkers met deze rol niet meer mogelijk om te klokken via de App.